הסרת שיער

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/01/23 10:23 יג בטבת התשפג

שאלה

אני אדם מאד שעיר בגוף ובידיים...גורם לי צער ואי נוחות...האם מותר להסיר שיער מהגוף בלייזר או בדרך כלשהי שאפשר ???מאד חשוב לי הנושא

תשובה

בס"ד

העברת שער הגוף אסורה בתער (גם לייזר הוא כעתר שמשאיר חלק את הבשר) ומותרת במספרים (מכונת גילוח וכדו'). דין זה נפסק ברמב"ם (עבודה זרה פי"ה ה"ט)..אמנם במקום צער כגון שיש מחלות ופצעים תחת השער הדבר מותר. אבל במקרה שלך אין זה צער של פצעים אלא צער בגלל עצם השער, ובגמ' משמע שצער כזה הוא לא גדול כיוון שהשער נושר בסוף, אבל בכו"א נראה שיש צער, על כן אפשר להקל בכך במכונות גילוח לסוגיהם השונים.

שבת שלום

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ