אדם שנפטר בחלום ולא מדבר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/01/23 11:00 יג בטבת התשפג

שאלה

שלום לכם

אבא שלי נפטר ואני גם ככה מיוסר הוא לא בא אליי בחלום אלא לאמא שלי והיא חלמה שהוא יושב כרגיל בבית והמשפחה אוכלת את סעודת השבת

ואבא שלי יושב כרגיל על הספה לא מתערב ולא מדבר

מה זה יכול להיות הוא נפטר לא לפני הרבה זמן ובא אלייה בחלומות שלפעמים הוא עם הנכדים שלו שומר עליהם

אני לא יודע מה זה אומר אני מקווה שטוב לו שם ! .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תופעה כזאת מופיעה רבות בתלמוד ובספרות התורנית, בייחוד זה מופיע אצל צדיקים גדולים. על כן אין לעשות מעשים ואין לדבר על כך, אדרבא כל דיבור מפריע למנוחת הנפש של הנפטר.

שבת שלום

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ