תנ''ך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/01/23 14:57 יג בטבת התשפג

שאלה

בס''ד

היי,מה אומר הפסוק ישראל אשר היה אתי זה ימים או זה שנים ולא מצאתי בו מאומה מיום נפלו עד היום הזה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה מצטט חצי פסוק, לכן קשה להבין אותו.

הפסוק השלם הוא (שמואל א' פרק כט פסוק ג):

"וַיֹּאמְרוּ שָׂרֵי פְלִשְׁתִּים מָה הָעִבְרִים הָאֵלֶּה?

וַיֹּאמֶר אָכִישׁ אֶל שָׂרֵי פְלִשְׁתִּים:

הֲלוֹא זֶה דָוִד עֶבֶד שָׁאוּל מֶלֶךְ יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר הָיָה אִתִּי זֶה יָמִים אוֹ זֶה שָׁנִים

וְלֹא מָצָאתִי בוֹ מְאוּמָה מִיּוֹם נָפְלוֹ עַד הַיּוֹם הַזֶּה."

הפסוק מתאר שיחה בין שרי המלחמה של הפלשתים ובין מלך אכיש - גם הוא מלך פלשתי:

השרים מתפלאים שבתוך הצבא שלו יש לוחמים עבריים - ששייכים לעם של האויב = וַיֹּאמְרוּ שָׂרֵי פְלִשְׁתִּים מָה הָעִבְרִים הָאֵלֶּה?

אכיש מלך גת מסביר להם שאלו לוחמים שנלווים לדוד, ודוד התחבר מרצונו אל הפלשתים מפני שהוא נרדף על ידי שאול = הֲלוֹא זֶה דָוִד עֶבֶד שָׁאוּל מֶלֶךְ יִשְׂרָאֵל

אכיש מוסיף ומציין שיש לו אמון בדוד מפני שדוד נמצא אתו כבר זמן רב = אֲשֶׁר הָיָה אִתִּי זֶה יָמִים אוֹ זֶה שָׁנִים

ובכל התקופה הזאת דוד הוכיח את עצמו ולא נמצא בו שום חסרון = וְלֹא מָצָאתִי בוֹ מְאוּמָה מִיּוֹם נָפְלוֹ עַד הַיּוֹם הַזֶּה