אי הצלחה כמעט בכלום, למרות שמירת הברית וקדושת העיניים.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/12/22 20:37 ה בטבת התשפג

שאלה

שלום רב,

אשתדל לכתוב את שאלתי בקצרה.

בעוונותי הרבים כל חיי פגמתי בברית, אבל בשנתיים וחצי האחרונות אני שומר את הברית ונאבק בשיניים לשמור את קדושת העיניים ( מחקתי אפליקציות שרואים שם נשים וכו', וגם כשאני הולך למכון כושר, אני עושה השתדלות רבה להיות תמיד עם הראש למטה ולא להסתכל כשאישה עוברת ובאמת נותן את כל כולי לדבר הזה.

אבל למרות כל ההשתדלויות, למרות שמלפגום 3-4 פעמים ביום, הגעתי למצב שאני לא פוגם בברית ועוד שומר את העיניים יותר משנתיים, עדיין לצערי אין לי הצלחה בשום דבר שאני עושה, ועד שאני עושה משהו, זה מלווה בקשיים איומים, ואכזבות, ונפילות, ולא משנה כמה אני עובד על עצמי ושובר את היצרים שלי פעם אחר פעם, אין לי מזל בכלום, והכל מרור ומלא בקושי. ( ואני אפילו לא מדבר על זוגיות, אני בן 27 ובחיים לא הייתי בזוגיות, אפילו שאני מתפלל לה' שיסייע לי למצוא אישה יראת ה' שאוכל לשמור איתה את הברית, זה לא קורה, ואני לא מוצא.)

אני כן רוצה לציין שאני אדם מאוד שמח ואני תמיד שמח ותמיד משתדל לקחת הכל בפרופורציות,אבל כבר יש שלב מסוים שאני אומר.. טוב דיי, משהו פה לא מסתדר לי כבר. הרי גם בזוהר מובטח שאדם ששומר את הברית וקדושת העיניים, אין בריאה שיכולה להזיק לו ויהיה לו הצלחה בכל מה שיעשה.

אז למה אין לי מזל בכלום? ועד שאני מצליח במשהו, זה מלווה בקשיים איומים ברמה שאני צריך להקיא דם בשביל זה.

תודה מראש,

ע.

תשובה

שלום וברכה

אני מבקש להיות שותף אתך בתסכול, בכאב, ברצון שברמה אחר יתרחש בחייך.

האם אפשר להציע לך הצעה אחרת ?

אם כן, אחוז בעיקר במה שכתבת לקראת סוף מכתבך:

״אניי כן רוצה לציין שאני אדם מאוד שמח ואני תמיד שמח ותמיד״.

זה בסיס מצוין.

ומשם כדאי להתקדם.

ואם שערי ההתקדמות בשמירת הברית והעיניים כעת מוצו - אפשר שלא ניתן עוד להישען על איומים, נפילות, שבירה ומרירות.

ואת ההתקדמות הרוחנית שלך למצוא במקום נוסף, שיעשה אותך מיטיב עם הבריות ומיטיב עם עצמך, מאיר פנים, מקשיב ונענה, נפתח ומכיל.

ובדרך זו בונים עולם רוחני שיסודו בשמחה, בעשיית הטוב, בהיפתחות, ומשם לזוגיות.

וזה משפיע טוב גם על התפילה - כי מי שלמד לדבר בין אדם לחבירו יכול לפתוח את עולמו הכללי גם כלפי בין אדם למקום.

והרבה ברכה יוצאת מדרך זו.

האם אתה יכול לנסות אותה ?

כל טוב