משלוח משותף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/12/22 12:43 כט בכסלו התשפג

שאלה

אני וחבר הזמנו חפצים במשלוח דואר,אני הזמנתי יותר חפצים במשקל כבד יותר, מכיוון שהעלות של המשלוח נקבעת על פי המשקל שלו המחיר של המשלוח גבוה,איך נכון לחלק את התשלום על המשלוח?

חצי חצי או לפי האחוזים מהמשקל הכולל?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה בעצמך אומר את התשובה. כל אחד צריך לשלם את חלקו בעלות הכוללת.

תאר לעצמך שאתם קונים בקונדיטוריה שלש סופגניות, שתים לך ואחת לחבר - לא ברור שאתה תשלם שני שליש?

כך גם כאן. אם העלות נקבעת לפי המשקל, צריך להתחלק בעלות לפי המשקל של הסחורה של כל אחד מכם.