אני ובעלי לא מדברים 6 ימים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/12/22 12:18 כז בכסלו התשפג

שאלה

היי שלום כבוד הרב

רציתי להתייעץ בנושא

אני ובעלי נשואים 6 שנים + 2

אנחנו לא מדברים 6 ימים

הינו באיזה ערב משפחתי אני סיפרתי משהו טוב שהילדה שלנו עשתה והוא כנראה שמע משהו אחר

הגיע אלי בזמן שאני מספרת והתחיל לצעוק עלי ליד המשפחה שלי איך אני מדברת עליה לידה, הוא חשב שאמרתי משהו לא טוב

אז אמרתי לו ששיבחתי אותה והוא המשיך ואמר יאלה בואי נלך. התביישתי קודם כל אבל אמרתי שאני לא אצור באלגן אז הלכתי איתו

עלינו לרכב ואמרתי לו שלא אמרתי שום דבר רע ולמה הוא משפיל אותי ככה לידם

מסתבר שהוא היה עצבני בגלל משהו אחר והוציא את זה עליי ככה

והמשכנו להתווכח ואז הוא אמר לי שהוא יוריד אותי מהרכב אז החלטתי שאני יורדת

הלכתי ברגל, בדרך הוא חזר ואמר לי לעלות חזרה אך הייתי כבר עצבנית ולא הסכמתי לעלות לרכב

מאז אנחנו לא מדברים

רק דברים עניינים

אני לא רוצה לדבר כי האמת שתמיד אני יוזמת שיחות אחרי ריבים והוא לפעמים ממש מתעלל בי רגשית וגורם לי להרגיש שאני לא בסדר בזמן שזה לא נכון

מאוד קשה לי המצב הזה

אך אני לא מוכנה הפעם שוב להיות זו שיוזמת את השיחה

כי לא מגיע לי כל פעם היחס הזה

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתם לא לבד. הרבה מאוד זוגות נקלעים למתחים ומריבות שמביאים ל- 'ברוגז'. כל אחד מבני הזוג מספר לעצמו סיפור שמצדיק את העמדה שלו ומצפה שהצד השני יזום פיוס...

אני מעריך שכמו שאת בטוחה בצדק שלך גם אישך בטוח בצדק שלו.

כמו שאת מספרת לעצמך כמה שאת צודקת - גם הוא מספר לעצמו.

בשונה ממה שאת מבטאת כאן, לטעמי לא מספיק למצוא פתרון למקרה הזה כי אירוע דומה יחזור בעוד מספר חודשים (או פחות).

כאשר מרגישים מתחים וקשיים בזוגיות, אפשר אמנם להמשיך 'ככה' עם מריבות, פיוסים ומתחים... אבל נכון להשקיע בפעולה עמוקה ומשמעותית, כדי לחדש את הזוגיות ולהפוך אותה למקור של שמחה וכוח - לשם כך צריך ללכת לטיפול זוגי משמעותי.

נקודת ההתחלה היא שחשובה לכם הזוגיות וחשוב לכם לחיות בשמחה ובאושר. שתי הדרישות הללו: זוגיות בטוחה ומשפחה שמחה, הם הדבר הכי חשוב לגדל ילדים בריאים בנפשם.

אפשר לראות במתח הנוכחי סיבה לפניה ליעוץ זוגי. לדעתי גם אם אתם פותרים את הקרע הנוכחי, לא נכון לוותר על טיפול זוגי.

עבודה רצינית ומשמעותית ביעוץ זוגי נמשכת שנים.

כאשר פועלים נכון, בלווי מקצועי, מזהים את הרקע האישי שמחולל את המתחים ביניכם ועובדים גם בהיבט האישי וגם במעגל הזוגי - משפחתי, על שיפור הקשר.

טיפול טוב ימנע מקרים כמו זה שאת מתארת כאן ויעניק כלים איך לפתור מקרים כאלה גם אם הם קורים, בדרך יותר קלה ומהירה.

בהצלחה!!!