התקרבות לקב"ה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 07/02/23 21:06 טז בשבט התשפג

שאלה

שלום נעים מאוד.

אני צריכה התייעצות..

בזמן האחרון אני מרגישה געגוע לקב"ה והרבה פעמים כשאני מתפללת אני פשוט בוכה בגלל הגעגוע הזה ואני רוצה להתקרב יותר לקבה כי אני מרגישה שבאמת התרחקתי בזמן האחרון.

פשוט זה תמיד קורה לי, שאני מתרחקת וחוזרת, מתרחקת ושוב חוזרת. איך אני יכולה פשוט לחזור בלי להתרחק?

תשובה

שלום לך ותזכי למצוות,

דרך זו שאת מתארת מאפיינת גם קשרים בין אנשים קרובים.

אציע לך כמה עצות:

1. לשמר בזיכרון את הזמן בו הרגשת קרובה..

2. לקיים בכל רגע שיויתי ה' לנגדי תמיד. תאמרי ובעיקר תדמייני זאת לעצמך לפני דברים שאת עושה. החל מקימה בבוקר ועד כל אירוע שבחיי היום יום שלך, בעיקר כאשר יש דברים שאינם נוחים לך לעשותם.

3. לדקדק בקיום מצוות. המצוות הן גם דרך להידוק הקשר עם הקב"ה כמו שכל אחת שנותנת מתנה לחברתה, הנותנת מרגישה שהיא נותנת משלה ומביעה בזה את עוצמת הקשר מהנותנת אל המקבלת. כאשר אנו מקיימים מצוות ה', אנו 'כאילו' נותנים לו, ובזה גדלה אהבתנו וקרבתנו אליו.

בהצלחה דוד לוי