הורים גרושים בחנוכה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 21/12/22 14:01 כז בכסלו התשפג

שאלה

שלום הרב, ההורים שלי גרושים ואני רציתי לשאול א. אם אחד ההורים שלי מדליק נרות בביתו (למרות שאיני גרה שם כל כך) האם זה עדין נחשב שהדלקתי נרות?

ב. ואם אני לא בבית ומישו הדליק נרות זה עדיין נחשב שהדלקתי?

תודה וחג שמח!

תשובה

שלום וברכה,

מצוות נר חנוכה "נר איש וביתו", על כן אדם יוצא ידי חובת המצווה רק בביתו, או במקום שהוא ישן באותו הלילה. (כגון במלון, משפחה, חברים וכדו')

לגבי שאלתך: א. אם את לא ישנה בבית אביך, אינך יוצאת ידי חובה.

ב. אם משיהו מדליק בביתך, יכול לכוון להוציא אותך ידי חובה, למרות שאת לא נמצאת בביתך בזמן ההדלקה.

בשורות טובות