יותר ביקורת חיובית והמלצה משאלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/12/22 18:59 כה בכסלו התשפג

שאלה

שלום,

סליחה שהיו הרבה מיילים בזמן האחרון ב"נ.

קרו מקרים וזה התנק ז.

מכל מקום רציתי להחמיא על איך שהסברת שהרגשות לחץ כשמתקרבים ליהדות, בא מיצר הרע. זה לא מאלוקים. וזה לא רצון השם.

עזר.

אין לך מושג כמה יהודים זה יכול להציל מלהתרחק מהיהדות.

הרגשות הלחץ וכו' מרחיק מהיהדות, וגם יכול לגרום לתופעות מאוד מאוד שליליות אחרות. חלקם יכול להיות פיקוח נפש במובנים מסוימים.

אם יש לך אופציה, או שאתה בקשר עם מי שאחראי באתר, אפשר להוסיף בצד דף קטן, כמו כרטיסייה נפרדת, ובא יהיו כמה שאלות ותשובות מצומצמות למי שמתחזק. כמו אמונה כללית בהשם וביאת משיח, איך להניח תפילין, עוד דבר אחד, שניים, בסיסיים ו-זהו.

ובסוף צריך להיות כתוב בכתב בולט ומודגש שקורה שיש הרגשות לחץ, זה בא מיצר הרע שהמטרה שלו היא להמאיס את התורה. צריך לקיים מצוות מאהבת השם וברוגע ושמחה. ואפשר להסביר בכמה שורות בודדות שלא צריך להרגיש לחץ בכלל והכל בסדר. כל רב באתר יכול לנסח זאת בצורה טובה יותר ממה שהצעתי.

אין לך מושג כמה יהודים זה יכול להציל.

אין לך מושג מאילו חטאים נוראיים זה יכול להציל.

מומלץ בחום בחום אם יש לך את האופציה לעשות זאת, או ליצור קשר עם מישהו מהנהלת האתר.

מצווה עצומה. זה גם יכול להתגלגל למצוות הגדולות ביותר ביהדות (יש סיכוי שיכול להציל חיים של יהודים, ומכל מקום להציל רוחנית לפחות יהודים רבים).

תודה.