ברכה אחרונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/12/22 09:15 כז בכסלו התשפג

שאלה

נגיד אני אוכל במסעדה עוף ותפוחי אדמה וגם שותה מבקבוק מים. אז אחר כך בורא נפשות.

העניין שאני לוקח את הבקבוק מים בסוף הארוחה וממשיך לשתות אותו גם בחוץ בדרך הביתה.

אז מתי לברך בורא נפשות.

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה שיש עליה יותר מתשובה אחת.

אני סובר כי בשל העובדה שמדובר בשינוי מקום יש לברך את הברכה האחרונה במסעדה. ולאחר מכן, אם רוצים לשתות בדרך יש לברך בכוונה לשתות לאורך זמן, ואז בסוף "בורא נפשות".

יש שיטענו כי מדובר בברכה שאינה צריכה, ואף על פי כן נראה לי כי זו הדרך המתוקנת ביותר על פי ההלכה.

כל טוב