לינה בצימר בישוב נוצרי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/12/22 19:07 כג בכסלו התשפג

שאלה

שלום לכולם, ברצוני לשאול האם קיים איסור בעצם לינה בישוב נוצרי והאם יש מניעה מלטייל במקום בו מתקיימות חגיגות חג המולד הנוצרי בתוך אותו ישוב . כמובן שהמקום בארץ, בצפון.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין איסור טיול ביישוב נוצרי, יש איסור להכנס לכנסיות, לפאר את הכנסיות שלהם ולהנות מיופי הכנסיה ואפילו מצל הכנסיה אסור להנות ממנו, וכן לעשות עסקים עם גופים כלכליים של הכנסיה (כגון שהאכסניה מעבירה כספים לכנסיה במקום). . אבל עצם הטיול במקום לא נאסר.

שבוע טוב

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ