חיללתי שבת בכוונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/12/22 11:20 כח בכסלו התשפג

שאלה

אני בת 14 וזה גיל של הרבה שאלות אתה כנראה מבין והייתי קטנה גם חיללתי שבת פעם אבל אמרתי לעצמי שאני מפסיקה כי אני באמת מאמינה בהם אבל שבת שעברה היינו אצל בני דודים שלי ופשוט רציתי להסתכל בטלפון בלי סיבה פשוט רציתי אז עשיתי את זה ואני ממש מפחדת שלא יענישו אותי על כך מלמעלה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון שלך להתמודד עם זה.

אני מציע כי תשאלי את עצמך לפני כל דבר אחר: מה בעצם את רוצה ?

האם את רוצה להיות חלק מהברית של הקב"ה ועם ישראל, ולזכות לקיים את המצוות ולשמור את הדרך הנכונה ?

אם כן, הטוב ביותר הוא קודם כל לקבל על עצמך לא לחלל שבת יותר.

להתגבר על הפיתוי, ולהיות נאמנים למצוות ולשמירתן.

וכדאי גם להוסיף משהו בשמירת שבת, כדי לתקן את העבר.

וזו זכות גדולה להיות שומרת שבת.

כל טוב ושמחה בקיום מצוות