תפילת נשים

חדשות כיפה הרב אייל בן דוד 19/12/22 09:42 כה בכסלו התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב אז אני גר בניו יורק ויש מניין נשים אבל הבעיה במניין נשים זה שהם עולים לתורה וקוראים בתורה אתה יכול להגיד לי כמה הוכחות למה אסור לנשים לקרוא בתורה?

תודה רבה שי

תשובה

שלום וברכה

מנהג ישראל תורה.

בכל תפוצות הגולה במשך אלפי שנות גלות , בארצות אשכנז ובארצות ספרד בכל קהילות ישראל הכשרות , מעולם לא קם דבר כזה ולא נהיה..

שנשים יעשו מניין ויעלו לתורה.

רק בקהילות רפורמיות שמקיימים חלקים מתורתנו ומצוותיה, לפי רצונם, רק שם הנהיגו לעשות מניין נשים ושנשים יעלו לתורה וכו '

זו סיבה מספיק טובה ...

אני מציע לך לבחור קהילה שממשיכה את מסורת אבותינו מדור לדור ..

ברכת הצלחה רבה בכל מעשה ידיך. תזכה לעלות לארץ בקרוב