השלכות סקס עם הגרושה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/12/22 06:41 יב בכסלו התשפג

שאלה

אם גבר גרוש שוכב עם גרושתו באופן חד פעמי, לא עובר לגור יחד - פשוט מקרה חד''פ ברגע משבר ואין תכנון שיקרה שוב - הם נחשבים לנישואים וצריכים גט?

תשובה

שלום וברכה

המשנה נוקטת כדבר פשוט שיש חשש שמא היו נישואין.

זה כמובן מורכב יותר גם בשל העובדה שלא היו עדים, וגם בשל העובדה שכל המידע מגיע מבני הזוג, ושניהם יודעים שלא היו נישואין (הפה שאסר (כלומר: שבכלל מסוגל לדווח על כל שהיה קשר מיני) הוא הפה שהתיר (לא הייתה כוונת נישואין).

אף על פי כן, בתי הדין הרבניים רואים חשיבות בשמירה על דין המשנה כפי שהוא, ומחייבים גט לחומרא, אלא אם כן יש סיבה לסטות מדין זה, כגון שהאישה כבר התחתנה וכדו'.

כל טוב