מגן אברהם מול גר"א

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/12/22 22:38 יא בכסלו התשפג

שאלה

שלום,

1. אמרת שלכתחילה צריך לקרוא בזמן. אתה מתכוון לפי הזמן של המגן אברהם או הגר"א?

2. מה אם לא ברור הזמן שאפשר להתאפק?

3. המגן אברהם והגר"א, שניהם חיו בתקופה מאוחרת יחסית. ימי הביניים המאוחרים.

מה יהודים עשו מלפני שהם נולדו?

מה יהודים שחיו בשנת 1000 לספירה עשו?

מוזר שההתייחסות לזמנים הם מרבנים שחיו בתקופה יחסית מאוחרת, ושרבנים קודמים לא התייחסו לזה.

4. באופן כללי, איך זה שביהדות יש זמנים כמו 72 דקות, 20 דקות. פעם לא היו שעונים.

מה יהודים בתקופת התנ"ך עשו? אפילו שעון חול לא נראה לי שהיה אז.

תודה.

תשובה

שלום

1. לכתחילה להשתדל לפי המגן אברהם

2. להעריך, ואם לא בטוח, אז לא להתאפק

3. המחלוקת הזאת היא יותר קדומה, אבל נקראת על שם שני האחרונים הללו.

4. אני חושב שהם ידעו להעריך לפי השמש, ומן הסתם החמירו במקום שזה היה ספק, לפחות בענייני דאורייתא.

כל טוב