איך לדעת אם אני מוכנה להתחיל להיפגש?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/11/22 05:47 ו בכסלו התשפג

שאלה

הי, אני לומדת במדרשה ואני לא יודעת אם אני מוכנה להתחיל לצאת... מצד אחד, אני מרגישה שאני יודעת מה אני מחפשת, אני שלימה עם עצמי ואוהבת את עצמי וגם מרגישה כבר את החוסר והבדידות ויש לי רצון חזק לחפש את החצי השני , מצד שני, יש לי לפעמים כל מיני שאלות על החיים ומרגישה שאני לפעמים מסתבכת עם עצמי ועדיין לא טובה מספיק.. איך יודעים מתי זה הזמן הנכון?

תשובה

שלום וברכה

הלוואי וידעתי.

הלוואי ומישהו היה יודע.

שהלוא מסעות הפגישות כל כך שונות מאדם לאדם. שוני זה בא גם לידי ביטוי בסוגיית המלאות העצמית לקראת הפגישות. יש שדווקא החיפוש ההדדי ותחושת החסרון העצמי מביאה הרבה ברכה בחיפוש זה; יש שלהפך - שזה הופך להיות מסע של בלבול והספינה העצמית נטרפת.

אין תשובה אחת שהיא נכונה לכולם.

מה אני מציע לעשות ?

להבין שאין תשובה מוחלטת לשאלה זו, ולהטמיע את העובדה שאתה מתנהלת בעולם של ערפל, אבל גם בעולם זה צריך להתנהל. ועל כן, לא להכריע הכרעות אידיאולוגיות אלא להתנסות - להסכים להיפגש, לקרוא את עצמך, לקרוא את הבחור, לחוש מה עובר עלייך והאם הפגישות מיטיבות אתך או מנמיכות אותך, להשתחרר מהשיפוט העצמי של "טובה מספיק" שכן אין כזה דבר וכל אחד הוא מי שהוא, וכך להתחיל במסע לקראת בניין בית בישראל.

אין דרך טובה יותר שאני מכיר מאשר לוותר על ההחלטות העקרוניות מראש, ולהתנסות.

האם זה נראה לך ?

כל טוב ושמחינו בשמחות