תשובה על מאכלים שאינם כשרים

חדשות כיפה רבני כושרות 17/11/22 16:42 כג בחשון התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב, היינו באירוע על האש שחלקו היה לא כשר אבל קנו לכבודנו בשר כשר, מנגל חדש כשר וכלים חד פעמים. אני תבלתי את הבשר בעצמי והבאתי מלקחים מהבית כשרות וביקשתי להשתמש בהם ולא בשום דבר מהצד הלא כשר, הייתה מחיצה וחשבתי שהכל בסדר.

אחרי שאכלנו ראיתי שהמלקחים שהבאתי נותרו נקיות זא שכנראה השתמשו במלקחים שבהם השתמשו למנגלים האחרים שכשרותם לא ידועה (ואני די בטוחה שלא כשר לצערי).

מה הדין במקרה הזה? האם יש נוהג לכפר, לא סיפרתי למי שאכל איתי כדי שגם הוא לא יצטער כמוני, האם לספר ולצער?

בדכ אנחנו נמנעים מלהגיע למצבים כאלו מלכתחילה בדיוק מהחשש הזה של טעות והנה היא קרתה וקשה לי מאוד.

תשובה

שלום וברכה

זו אכן בעיה לא פשוטה.

תשובה מורכבת מחרטה על לשעבר, שאותה ניכר שאת מקיימת, ומקבלה לעתיד.

קבלי על עצמך בעקבות אירוע זה להתחזק עוד יותר בנושא הכשרות, ולהקפיד שלא לאכול בלי לראות הכל בעינים.

נראה שראוי לספר גם לשאר מי שאכל כדי שיעשה תשובה.

בברכה

יצחק דביר