בירור + תפילין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/11/22 08:12 כג בחשון התשפג

שאלה

שלום,

1. רציתי לברר שפעלתי נכון. קראתי את השמע ישראל (של היום), ולא הייתי בטוח איפה הייתי אם קראתי עד סוף הפסוק, אז קראתי מתחילת אותו הפסוק והמשכתי הלאה.

2. בהמשך התפילה, שוב איבדתי את מקומי ולא זכרתי איפה הייתי, אז חזרתי כמה פסוקים אחרונית, כי לא הייתי בטוח בוודאות איפה הייתי, לתחילת פסוק שבוודאי קראתי והמשכתי משם.

האם כל זה בסדר?

זה מה שהבנתי שיש לעשות.

3. אם מניחים תפילין וההורים רבים מה מותר לעשות? איך להרגיע ביניהם? לפעמים אלה צעקות ממש חזקות והמצב יכול להתד רדר. ומה עושים אם זה בין התפילין של יד לשל ראש? זה זמן יחסית ארוך ויכול להיות שחלילה יקרה משהו.

4. מאיזה נקודה מותר לדבר כשמסירים את התפילין?

תודה.

תשובה

שלום

1. נכון

2. נכון

3. נדמה לי שכבר עניתי לך, שמתחילת הברכה על תפילין של יד ועד לסיום ההידוק של הרצועות של התפילין של ראש על הראש לא מפסיקים לכלום (אלא אם כן זה פיקוח נפש או חשש סכנה). הזמן הזה לא אמור לקחת יותר מדקה-שתיים.

4. כשמסירים את התפילין אין איסור לדבר (כמובן שטוב שכשנמצאים עם תפילין לא לעסוק בענייני חולין, אבל איסור דיבור ממש יש רק בזמן ההנחה כמו שכתבתי לעיל, ובזמן התפילה מתחילת 'ברוך שאמר' ועד לסוף תפילת עמידה בלחש).

כל טוב