קברי צדיקים בזמן מחזור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/11/22 14:55 כא בחשון התשפג

שאלה

לאחרונה התחלתי בתהליך התחזקות שמרגש אותי נורא

נפלה בידי ההזדמנות הגדולה והמיוחדת פעם ראשונה לנסוע לעיר צפת לסיור מודרך בהר מירון, קבר רבי שמעון בר יוחאי , מקווה האריזל ועמוקה.

האם מותר לאישה בזמן ימי ווסת לסייר והתפלל באיזורים אלו?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית אין מניעה ללכת לבית קברות בימי המחזור, אבל המקובלים האריכו שלא ללכת. והאיסור הוא גם על קברי צדיקים כמערת רשב"י וקבר האר"י וכדו'. אבל אם יהי' לה עגמת נפש גדולה אם לא תלך אפשר להתיר בימי ליבונה, וגם בימי ראייתה, אך תעמוד ד' אמות מהקברים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ