עובד חיוני בשבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/11/22 11:10 כ בחשון התשפג

שאלה

היי אני בשיעור תושב"ע ויש לנו עבודה על עובד חיוני בשבת אין כמעט בשום אתר מה זה עובד חיוני בשבת אז עכשיו באה השאלה מה זה עובד חיוני בשבת מה מותר לו לעשות ולא לעשות

תשובה

שלום

'עובד חיוני' זו הגדרה חוקית שקשורה אם אני לא טועה להיתר החוקי להעסיק עובדים בשבת.

מבחנה הלכתית יש הגדרות אחרות מה מותר לעשות בשבת (למשל עניינים שקשורים לספק פיקוח נפש, כמו רפואה וצבא, או דברים אחרים שמותרים כי יש בהם צורך ואין בעשייתם איסור מלאכה בשבת).

עניתי לך?