חיזוק על ידי צרות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/11/22 10:51 יט בחשון התשפג

שאלה

שלום, רציתי לשאול לגביי הבעל שלי, בתקופה האחרונה מןרגש שבאים עליו הרבה צרות בריאותיות, זה התחיל ממחלה ולאחר כמה זמן בעיות בכיס מרה ולאחר מכן קיבל מכה חמורה שכמעט גרמה לעקרות, הוא בן אדם בריא מאוד ומתפלל ומניח תפילין בכל בוקר, לומד פעם בשבוע תורה והולך עם ציצית, במה ניתן להתחזק כמשהו שיכול להשפיע מבחינה בריאותית? מה כדאי לקחת על עצמו או על עצמנו כדי להרחיק דברים כאלה ולהשמר יותר?

תשובה

שלום

אנחנו לא יודעים למקד למה באות על האדם צרות.

אנחנו כן יודעים שהאדם צריך לעשות את מה שמוטל עליו, והקב"ה מחליט מה יקרה לו.

הדברים המוטלים על האדם הם:

א. לפנות אל אנשי המקצוע מתחום הרפואה, הכי טובים שאתם יכולים, ולהתפלל שהקב"ה ישלח על ידם רפואה

ב. תשובה - לשפר ולהתקדם בתחומים שבהם האדם מכיר בעצמו שהוא צריך שיפור, תיקון והתקדמות.

ג. תפילה - כמובן להתפלל ולהתפלל. בתפילה הרגילה בנוסח הרגיל, באמירת מזמורי תהלים, ובתפילה אישית. יש אחד שמנהל את העולם וכדאי מאוד לפנות אליו.

ד. צדקה - להיות צינור של שפע כלפי אחרים, בצדקה בחסדים, ובכל דבר אחר (כמובן, לפי היכולת והאפשרות. לא לפגוע בעצמכם בשביל זה).

ה. ברכה - לפנות לתלמידי חכמים צדיקים גדולים ולבקש את ברכתם ושיתפללו עליו.

ובע"ה הקב"ה ישלח לו במהרה רפואה שלימה לכל גופו ולכל בעיותיו.

בהצלחה וכל טוב