שינה משותפת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/11/22 19:32 יח בחשון התשפג

שאלה

שלום

אני ובעלי נוסעים בע״ה לשבת משפחתית. נודע לנו שמשום שאין מספיק חדרים ייתכן שהשינה תהיה בחדר אחד עם אחי ואחותי שבגיל 15 ו16.

כמובן, במיטות נפרדות כשאני ובעלי מותרים.

האם הדבר מותר הלכתית? תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שהאח הוא של האשה אין בעיה של ערווה, אבל ברור ששאסור במקרה כזה לחיות חיי אישות, וזו בעיה מסוימת. כמו כן ברור שיש בזה בעיית צניעות שהרי אין לפרסם את הימים המותרים או האסורים, זה שייך רק לאיש ולאשה. על כן ראוי שגם אתם תשנו לחוד כדי שלא ידעו מה המצב בינכם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ