גזל במקום העבודה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/11/22 21:34 כ בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

עבדתי עד לפני מספר שנים במקום עבודה מסויים. הם היו מרוצים ממני וקידמו אותי למשרה ניהולית.

המשרה הניהולית הייתה "גדולה עלי" בכמה רמות. היא חייבה כישורים קוגניטיבים (כגון חריפות מחשבה, יכולת שליפה מהירה וקשב וריכוז לאורך זמן) וניהוליים גבוהים ביותר. כל אלה לא היו לי. ניסיתי לעשות כמיטב יכולתי אך הפערים ביכולות היו גבוהים מדי, ולאחר כשנה וחצי פוטרתי.

לאחרונה עלתה בי המחשבה, שאילו הייתי עושה חשבון נפש נניח חצי שנה לאחר תחילת התפקיד, הייתי צריך לוותר עליו. מצד שני, אני בעל משפחה ולא יכולתי להרשות לעצמי להתפטר (לא יכולתי גם לחזור לתפקידי הקודם במקום העבודה שכן זה כבר אוייש).

לכן יתכן מאוד שגרמתי נזק כלכלי לממונה הישיר שלי (שהוא גם שותף במקום העבודה והוא מקבל חלק מרווחיה) שהינו בבחינת גזל, שכן קיבלתי משכורת יותר גבוהה על תפקיד שלא הייתי ראוי לו.

מה עלי לעשות במצב זה?

תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

בחירת אדם לתפקיד מוטלת על המעביד.

לא על העובד.

אם הוא מטעה את המעביד בזדון – בוודאי שיש לו אחריות על כך.

אולם, אם הקידום היה בשל רצון לקדם אותך לאור מה שהם ראו כהצלחה בתפקיד הקודם – זו האחריות שלהם, ואתה לא חייב ליטול על כך אחריות כלשהי.

זה חשבון שלהם. לא שלך.

כל טוב ושמחת חיים