נדרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/11/22 11:33 טז בחשון התשפג

שאלה

שלום הרב, יש לי שאלה ממש חשובה,

הייתי בסיטואציה שבה הייתי תחת השפעת סמים במצב חריג ובזמן המקרה נדרתי נדר לה' שאני לא אעשן יותר שום דבר, כשהתאוששתי הבנתי שזה ממש מלחיץ אותי שזה נדר לה' ופחדתי לעשות טעות ולהפר את הנדר, אז שלושה בחורים צעירים שומרי תורה ומצוות עשו לי התרת נדרים, עכשיו השאלה שלי אם ההתרה שלהם מתקבלת והנדר הופר? (אני רוצה להפר את הנדר כדי להקל על עצמי ולא כדי לחזור לעשן).

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

עקרונית שלשה שמבינים בנדרים יכולים לעשות התרת נדרים. הנדר לא מופר (הפרה עושה הבעל לאשתו או אב לבתו) הנדר הותר.

אם את יודעת שהשלשה הללו הם רציניים ומבינים בהלכות נדרים את יכולה להיות שקטה ורגועה.

אם לא - אז תגשי לרב מוסמך (רב שכונה, רב בישיבה...) והוא יעשה לך התרת נדרים כדת וכדין.