הבטחה לה׳

חדשות כיפה הרב אייל בן דוד 10/11/22 15:01 טז בחשון התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום!

לפני שבועיים ניסיתי לעשן סיגריה לראשונה בחיי מבלי אישור אימי כי ידעתי שברגע שהיא תגלה היא תכעס נורא, אני יודע עברתי על מצוות כיבוד הורים אבל הסקרנות הרגה את החתול…

בכל מקרה היינו אצל חבר ואחותו של החבר מכירה את אמא שלי ואת המשפחה והיא ראתה אותי עם הסיגריה ביד, חששתי נורא שהיא תספר למשפחה שלי ובטח שלאמא שלי לכן ביום שבת הבטחתי לאלוקים ולאבי שנפטר שאם המשפחה ואמא לא יגלו לא אגע בסיגריה שנה, ואכן לא גילו נכון לעכשיו.

לצערי אני לא יכול לעמוד בהבטחה הזאת מסיבות כאלה ואחרות.

עד כמה זה חמור מבחינת הדת?

האם יש דרך לבטל את ההבטחה?

האם יש סיכוי שאלוקים יראה אותי ככפוי טובה?

האם זה שהמשפחה תגלה תלוי בהבטחה, ואם אפר אותה היא תגלה?

האם ההבטחה תקפה בכלל?

(שמעתי בעבר שנדר/הבטחה שלא קשורים לדת אינם חלים לכן שואל)

*שאלה קצת מטופשת נכון אבל זה ממש מעסיק אותי אז אשמח שתענה

תודה רבה וערב טוב!

תשובה

שלום וברכה

שאלה יפה שאלת!

יש להבטחה משמעות גדולה ואינך רשאי להפר אותה.

תתפלל לה' שיתן לך כוחות לעמוד בניסיון ובעזרתו יתברך תמנע מעצמך הרגל מגונה של עישון סיגריות.

תחשוב עם עצמך או עם חבר טוב כיצד תוכל להפחית את היצר שיש לך בזה.

יש בכחך לעמוד בניסיון ובטוחני שתצליח לעמוד בו.