שם לתינוקת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/11/22 10:41 טו בחשון התשפג

שאלה

שלום רב כבוד הרב

לגיסי וגיסתי שגרים בחו"ל, נולדה בשעה טובה בת בכורה. הם בחרו בשם ליב (Liv).

האם זה שם טוב לילדה? אם לא האם יש שם קרוב מבחינת מצלול שהיית ממליץ?

האם כדאי לתת שם שני (בצרפת מקובל לתת לילד מספר שמות כאשר השם השני הוא יותר מעולם היהדות)? אם כן, האם יש צירוף שיכול להתאים עם שם זה (השבוע היה יום פטירת רחל אימנו, פרשות השבוע עוסקות בין היתר בשרה... אחר?)

בתודה ובכבוד רב

יוסי

תשובה

שלום וברכה

יש שמות מותרים ויש שמות אסורים (מעט מאוד).

אין כזה דבר ״שם טוב״ כדבר שיש לו משקל גדול. בגורלו של הילד, אבל זה בהחלט מעיד על מה ההורים רואים מול עיניהם.

לכן, נכון יותר כלל לא להיכנס לשיקולים האלה של ״טוב״, אבל כדאי לבחור שם שיבטא דבר מה יש משמעותי של ההורים״, שם עברי וכדו׳.

כל טוב