חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/11/22 13:47 יב בחשון התשפג

שאלה

שלום לך הרב יש לי חלום שחזר על עצמו מס פעמים

אני חולמת על סבתא שלי זל

בחלום אני חולמת שהיא לא באמת נפתרה זאת אומרת שכולם רואים אותה אבא שלי האחים שלי וכו אבל הם מדברים כאילו היא נפטרה )מברכים על האןכל ואומרים לעינוי נשמת סבתא(

אשמח לדעת צה פירטש החלום

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל לומר שהחלומות שלנו היום הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. קל וחומר במקרה שיש ברקע פטירה של אדם קרוב שנפטר.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה, ולעשות דברים טובים לעילוי נשמתה, וכל מה שהאדם משפר את דרכיו ומעשיו בעקבות החלום, מועיל לעצמו ולנפטר.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב