גיס הומו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/11/22 21:20 כ בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי כמה שאלות בנושא של הומואים

יש לי גיס שהוא הומו ורציתי לדעת איך להתנהג

הוא אדם טוב מאוד שכיבוד הורים מאוד חשוב לו ותמיד עוזר ומתעניין בשלומי וכיף לדבר איתו

אבל זה שהוא הומו אמור להגביל אותי בשיח מולו? יש לי קושי עם הסתירה שמצד אחד התורה אסרה אבל מצד שני בעולם שלנו זה דבר כל כך נפוץ

איך ניתן להתמודד עם המציאות? בקרוב הוא גם מתחתן עם בן זוגו אז עליי להחרים את האירוע? אם אפעל כך הוא לא יקבל זאת בטוב

אשמח לעזרתך להבין מדוע יש לנו מציאות כה מבלבלת

תשובה

שלום וברכה

נראה כי אתה עצמך כתבת לא רק את השאלה, אלא גם את התשובה הטובה לשאלה שלך.

הוא אדם טוב, מכבד הורים, מתנהג אליך בטוב וכדו'.

ובשל כך, אתה כלפיו נוהג באותה דרך. הוא ראוי לקשר שלך איתו.

ובד בבד, אתה מבקש להיות נאמן להלכה ולרצון שמיים.

ועל כן, קשה מאוד לראות כיצד משתתפים באירוע שהוא מנוגד לכך, ועושה דבר מה שאינו הלכתי ומנוגד לו.

זו המציאות שאנו שרויים בתוכה. לא אנחנו יצרנו אותה. היא מבלבלת, כי המבנים המשפחתיים שהיינו רגילים עליהם נמצאים בתהליכי פירוק והרכבה מחדש, שלא לאור העולמות הקודמים.

יש אפוא דברים שאנו מתייצבים נגדם וממשיכים את הנאמנות הגדולה למבנים הקדמונים והמהותיים.

כל טוב