ברבריות באכילת תרנגולת

חדשות כיפה רבני כושרות 06/11/22 13:50 יב בחשון התשפג

שאלה

שלום!

שאלתי מספר אנשים ולא הצלחתי להגיע לתשובה. מצוין גדי בחלב אמו מאחר והמעשה ״ברברי״. למה אז מאכל השניצל כשר? בפעולה אנו עשויים לאכול את הגוזל ולבצע סוג של הפלה לילוד של האם התרנוגל.

תודה רבה מראש !

תשובה

שלום וברכה

ראשית שניצל הוא מעוף, והעוף מטיל כידוע ביצים ולא ילודים.

אם כוונתך לשאלת היתר אכילת בשר - יש להבהיר כי התורה התירה בפירוש לאכול בשר, ולכן כל פרשנות שניתנת לפסוק 'לא תבשל גדי בחלב אמו' שסותרת את היתר אכילת בשר - הינה פרשנות לא נכונה.

חכמים פרשו את הפסוק כאיסור אכילת בשר בחלב.

אם ננסה לתת טעם פרשני נראה שהאדם צריך לזכור שהעולם אינו שלו אלא ניתן לשימושו, והשימוש בחלב, שבטבע היה מיועד למזון העגל, על מנת לבשל בו את העגל עצמו, הינו מעשה ציני שמראה כביכול העולם שלנו והכל כשר לשם השגת מטרותינו.

בברכה

יצחק דביר