הממשלה החדשה - לא שלי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/11/22 16:06 ח בחשון התשפג

שאלה

שלום לרב שרלו,

רציתי למצוא רב שיגיד לי שאני לא חייבת לקבל את תוצאות הבחירות.

הממשלה הזאת תהיה לא חוקית כי היא גזענית וקיצונית.

ואני חושבת שאסור שתהיה ממשלה כזאת.

אז מותר לי לא לקבל את מה שהיא אומרת ואם רוצים שכן שישלחו משטרה?

תודה

תשובה

שלום וברכה

אני ממש ממש לא מבין את השאלה שלך.

מותר לך לחשוב שהממשלה שתקום כנראה היא ממשלה גזענית וקיצונית.

את גם רשאית לחשוב שאסור שתהיה ממשלה כזו.

חופש המחשבה וחופש הדיבור נשמרים במדינת ישראל.

אבל, הממשלה הזו תהיה ממשלה חוקית לחלוטין.

היא נבחרה לפי החוק והמפלגות שמקימות אותה הן עושות זאת על פי הכללים שבהם מתנהלת חברה דמוקרטית.

ולפיכך, צריך לקבל אותה לחלוטין, ולראות בה את הרשות המבצעת של מקור הסמכות - הריבון הוא העם שנתן לה את הסמכות הזו.

ובכלל, מי שמשתתף בבחירות אינו יכול להתנות את קבלת תוצאותיהן רק אם הן תתאמנה למה שהוא חושב.

לכן, אני מציע לך דרך אחרת:

להכיר בממשלה הזו, ולציית את מה שנדרש על פי חוק.

ואם אתה רוצה שתהיה ממשלה אחרת - להתחיל לעבוד כבר היום כדי להכין את עצמך ואת מי שאת רוצה לשכנע לבחירות הבאות.

ובנתיים, לחיות.

כל טוב