תקלות רבות בבית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/10/22 20:12 ד בחשון התשפג

שאלה

שלום רב,

מאז בין המיצרים האחרון (לפני כשלושה חודשים) כל הזמן מתקלקלים דברים בבית.

מייבש כביסה, מכשיר תמי 4, המצבר ברכב של בעלי התפוצץ, הרכב שלי נכנס ויצא מהמוסך כבר 6 פעמים כי לא מצליחים לטפל בו כמו שצריך (- כל פעם שהוא יוצא מהמוסך יום למחרת הוא חוזר כי נורת מנוע נדלקת והוא לא נוסע טוב), מיקסר (שבק בזמן לישת בצק לחלות שבת) נורות נשרפות בבית, נזילה בצנרת, ובכלל האווירה בבית מאוד לא טובה.

אציין שהמכשירים לא ישנים ובלויים, ומטופלים היטב.

אשמח להכוונה מה ניתן לעשות כדי לטהר את האווירה בבית ומה יכולה להיות הסיבה לכל הבעיות הללו

תודה רבה

תשובה

שלום

אנחנו לא יודעים לקשר בדיוק בין מאורעות שבאים עלינו לבין מעשינו.

מה שכן, חז"ל אומרים שאם רואה אדם שייסורים באים עליו יפשפש במעשיו, ויש אומרים ימשמש במעשיו.

כלומר, כל דבר שבא על האדם, ובטח אם זה רצף של דברים שלא קשורים, אמור לעורר את האדם לבחון מה הדברים שהוא יכול לתקן בחייו

וכמובן ידוע נוסח תפילת הימים הנוראים: ותשובה, ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה.

זה הכיוון שאני חושב שנכון להתמקד בו.

בהצלחה רבה