יהדות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/10/22 22:51 כט בתשרי התשפג

שאלה

שלום הרב,

אשמח לדעת מה הוא יהודי עבורך? מיהו היהודי הראוי עבורך? (הכוונה היא לא מי שנולד לאם יהודה או שנתגייר ואינו בן דת אחרת אלא מה יהודי צריך לעשות כדי שייחשב יהודי ראוי עבורך?)

תודה רבה

תשובה

שלום

לא הבנתי מה בדיוק הכוונה במילה 'עבורך'. זה לא עבורי, אלא על פי תורת ישראל.

אדם מישראל צריך להתנהג על פי רצון ה', כפי שבא לידי ביטוי בתורה, בנביאים ובכתובים, ובתורה שבעל פה לכל חלקיה - במידות הטובות, ביראת שמים, בדבקות בתורה ובלימודה ובקיום כל המצוות.

זה האידיאל שאליו כולנו שואפים, והוא אינסופי, וכל אדם צריך להשתדל ללכת בכיוון הזה ולהתקדם ולהתעלות כל הזמן.

זה ממש על קצה המזלג