האם לשים כיפה זה חובה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/10/22 16:36 א בחשון התשפג

שאלה

אני חוזר בתשובה, אני לא אוהב לשים כיפה כי זה לא יפה בעיני, האם חכמים ציוו עלינו לשים כיפה?

אם כן, אני רוצה לראות את המקורות לכן.

מנהג זה לא חובה אבל התורה ציוותה לנו להקשיב לדברי חכמים.

תשובה

שלום וברכה

לשאלה חשובה זו שני רבדים:

במישור ההלכתי הממוקד - אין חובה ללכת עם כיפה, ואם אתה מעצים את שמירת המצוות שלך ואת תחושת הבית שלך בתוך עולם ההלכה דווקא על ידי אי-חבישת כיפה אתה רשאי לעשות כך. כאשר מדובר בתפילות וברכות יש לחבוש כיפה - זה כן כתוב במקורות (במסכת סופרים).

ברם, בימינו הכיפה הפכה להיות לסמל שהוא הרבה יותר מאשר ההלכה הממוקדת. ועל כן, יש לעודד את ההליכה עם כיפה, המכריזה על החובש אותה שהוא מבקש להזדהות כעובד ה׳.

כל טוב ושמחה