הפרשת מעשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/10/22 23:00 ל בתשרי התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול שאלה

אני לקחתי על עצמי להתחיל להפריש מעשר מהמשכורת

כיום אני מביא את זה לבית כנסת ששם אני לומד תורה ויש שיעורי גמרא עם אברכים והכל ככה שהכסף הולך ללימוד תורה

ואני מביא את הכסף לעוד מקום ששם יש לימוד קבוע של אברכים ולומדי תורה

ככה השאלה היא

המצב הכלכלי אצלי בבית קצת לחוץ אמא שלי פתחה עסק וקרוב לשנה כבר היא לא מביאה משכורת לבית האם אני יכול להפריש לה חלק מתוך המעשר ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בודאי שיש להביא לאמא חלק מהמעשר כספים, ויש בזה דין של "מבשרך אל תתעלם".

חודש טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ