חכמות חיצוניות וחברים מהעבר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 08/11/22 08:55 יד בחשון התשפג

שאלה

שלום ,

אני חוזר בתשובה יחסית טרי ואני מתחתן בקרוב מאוד ,

חבריי היקרים מהחיים רוצים לעשות לי מפגש חברים לפני החתונה ומדובר בחברים שאינם בתשובה או מקיימים מצוות ,

והם רוצים לעשות לנו פעילות שנקראת סווט לודג׳ או אוהל הזעה אינדיאני( סאונה טבעית) מסורת עתיקה שכבר יצא לי להשתתף בה בעבר שקשורה לרוחניות וניקוי הגוף והנפש שמגיעה מהאינדיאנים במרכז אמריקה ,

כשאר יש אדם שמדריך את הפעילות ומשלב את העניינים האלו.

אני חושש שיש במסורת אמונות שאינן קשורות לחיי ההלכה ותוהה אם אוכל להשתתף בכזה דבר אם אני רק יושב ומבצע את זה כדבר פיזי בלי התייחסות לכוונה שמעביר הפעילות מכוון אליהה והתעלמות ממנו כמעביר הפעילות...

כמובן תוהה גם לגבי כל חבריי.

כרגע ביקשתי לא לבצע זאת מחשש שמה הדבר לא קשור אליי....

וכרוך בעבירה.

אשמח לקבל תשובה ברורה בנושא.

תשובה

שלום לך ומזל טוב לחתונתך,

אין לי תשובה ברורה בנושא, אבל אני מציע לך להתרחק מזה.

יש אומנם מקור 'לגייר' טכניקות כאלו, אבל זה בתנאי שהמנחה וכל המשתתפים יתנקו מהמקור ויתייחסו לכך כטכניקה ללא שום תפילה וכו'.

במקום שלך אין זה כך, ולכן טוב עשית שאתה מתרחק.

בברכת מזל טוב ובהצלחה

דוד לוי

תזכורת - יום החתונה מכפר על כל עבירות שבין אדם למקום מכל חייך