מנהגים ספרדי/אשכנזי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/10/22 17:46 א בחשון התשפג

שאלה

שלום הרב, אני ממוצא ספרדי נשוי לאישה ממוצא אשכנזי.

לאחרונה הייתי בבית כנסת אשכנזי והתחברתי מאוד להתפעחה ולרב עצמו.

השאלה שלי היא האם אוכל להתפלל בקביעות בבית כנסת אשכנזי? ומה לגבי חינוך הילדים? יהיה ניתן לשלוח אותם לחינוך אשכנזי אם נבחר? תודה

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל, נקודת המוצא היא ״שמע בני מוסר אביך ואל תיטוש תורת אמך:״.

כלומר - להמשיך במסורת אבות.

אולם, כאשר בכל מקרה אתם משפחה ״מעורבת״, וכאשר ביסודו של דבר העיקר בתפילה הוא כוונת הלב ואת חש בבית הכנסת האשכנזי עמוק יותר ומחובר יותר - אפשר שתעבור.

ואולי במצב שלך טוב שלעתים כך ולעתים כך, וכך תהיה מחובר לשני מקורות היניקה, וגם ילדיך.

כל טוב