בחירת שם כדאית לבן: אריאל או בראל?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 21/10/22 02:22 כו בתשרי התשפג

שאלה

שלום רב,

מתלבטת בין שני שמות עבור תינוק שעתיד בעזרת השם להיוולד בעוד כחודשיים.

מה כדאי יותר- אריאל או בראל?

אשמח לשמוע גם על משמעות השמות בהקשר התנכי.

תודה רבה, רותם

תשובה

שלום לך.

ראשית, שיהיה הרבה מזל טוב, ובעזרת השם שיהיה בעתו ובזמנו, ושיצא התינוק בריא ושלם לעבודתו יתברך.

באופן כללי, כל השמות טובים לתינוק. אך אם אם את את מתלבטת בין שני השמות שהזכרת, לעניות דעתי השם אריאל עדיף יותר, מכיוון שהוא מוזכר בתנ''ך בכמה מקומות, ואילו השם בראל למיטב זכרוני לא מוזכר בתנ''ך.

השם אריאל מוזכר ככינוי למזבח, בית המקדש, קודש הקודשים, מוזכר ככינוי לשליח חשוב ועוד.

שתהיה, בעזרת השם יתברך, לידה קלה וידיים מלאות.

בהצלחה,

אבי

מוקד חברים מקשיבים