התנדבות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/22 08:08 כד בתשרי התשפג

שאלה

ערב טוב כבוד הרב,

אני מחפש מקום התנדבות ורציתי לשאול 2 שאלות לגביו:

1. האם בתור כהן יש בעיה להתנדב בבית חולים?

2. האם יש בעיה של התנדבות מעורבת? אם כן מה ההגדרה ואם לא אז האם בכללי אסור?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

סוגיית כהן בענייני רפואה נידונה בהקשרים שונים, שכן (לדוגמה) רופא חייב לנתח גופות או לפחות להיות שותף בכך בלימודי הרפואה, וכדו׳.

בשל העובדה שפיקוח נפש דוחה את המצוות כולן - בוודאי שמותר לעשות פעולות הצלה וסיוע לחולים, גם לכהן. אולם, אם יש לך אפשרות לכתחילה להתנדב במקום אחר, משמעותי לא פחות - אין סיבה של ממש להכניס את עצמך לתוך התנדבות שתביא אותך בהכרח לפגיעה (שתהיה מותרת כשהיא תגיע) בקדושת הכהונה.

אי אפשר לענות על שאלה כללית כל כך כמו התנדבות מעורבת. החיים של כמעט כולנו הם בחברה שיש בה גברים ונשים, ויש הדרכות וחובות הלכתיות כיצד לחיות בחברה כזו, כגון איסור ייחוד, מגע, קלות ראש וכדו׳.

על כן, לא ניתן לענות על השאלה הזו בלי להכיר את המציאות. האם אתה מכיר אותה ?<

כל טוב ויישר כוח על רוח ההתנדבות