פירוש שם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/10/22 17:04 כד בתשרי התשפג

שאלה

שלום, מכיון שזה שם פרטי דווקא.. של סבא שלי, רציתי לדעת את המשמעות שלו, מה פירוש השם שושן?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כשם פרטי בד"כ שושן הוא לשון שושן צחור הידוע בארץ כצמח בעל עלים לבנים מבהיקים, וזו תפילה שנתנו שהילד יגדל ויפרח ויעשה פרחים נאים ומעשים נאים שכולם יהנו ממנו. היו לפעמים שושן שהוא קיצור של שושנה, וכשהיה נולד בן ורצו להזכיר בת קצרו את שושנה לשושן, כמו הדס והדסה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ