בראשית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/10/22 19:54 יז בתשרי התשפג

שאלה

כבוד הרב,

אני מבקש להתייעץ איתך בנושא עדין:

פרשת בראשית קצת ארוכה, וקשה לי ללמוד אותה שניים מקרא ואחד תרגום לפני שבת בראשית. יש מקום להקל, ללמוד אותה לשיעורין במהלך חג הסוכות ושבת חול המועד וליל הושענא רבה?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הרב אליעזר מלמד:

"זמן קריאת שניים מקרא ואחד תרגום מתחיל מאחר תפילת מנחה של שבת, שאז מתחילים לקרוא את פרשת השבוע הבא".

מכאן שאתה יכול להתחיל ללמוד את פרשת בראשית מאחר תפילת מנחה של שבת חול המועד - וודאי בליל הושענא רבה שיחול השנה במוצ"ש.