ההקבלות בין שבת לראש השנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/08/23 10:57 כו באב התשפג

שאלה

שלום רב, אני מקשיב פה ושם לשיעורי תורה

אבל קשה לי לקבל תשובה נחרצת ואני כרגע בחו״ל.

רציתי לדעת לגבי כמה דברים הקשורים בראש השנה הבא עלינו לטובה . (אני ספרדי)

1. יש איסור הדלקת חשמל או מלאכה בחלק מימי החג? או בסמיכות?

2. איסורים שכדאי לשים לב אליהם. (טכנית אני מקווה לעשות את החג בבית חב״ד בקולומביה.

תשובה

שלום וברכהֿֿ

א. ההלכה שהתקבלה על ידי רוב מוחלט של הפוסקים היא שמתייחסים לחשמל בראש השנה בדיוק כמו בשבת, כמו גם איסורי מלאכה. הדבר היחיד השונה הוא שמותר להכין אוכל בבישול על אש שהועברה ממקום למקום.

לשים לב אפוא לאיסורים, אך ביסוד הכל - לשים קודם כל לב להמלכת הקב״ה על העולם, לתקיעת שופר, ולתחילה מחודשת של השנה.

כל טוב