להודות על הרעה כמו שמודים על הטובה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 02/10/22 11:47 ז בתשרי התשפג

שאלה

שלום הרב

יש לי שאלה לגבי הודאה לקב"ה

נכון אומרים שצריך להודות על הרעה כמו שמודים על הטובה

אז אם קרה לי משהו ממש רע מה אני צריך לעשות?

רק להודות על זה?

או שזה גם בסדר להתפלל לעזרה באותו נושא?

מקווה שהבנת למה אני מתכוון

תודה

תשובה

שלום אלירן.

באמת קורים לנו לפעמים דברים מצערים. זה טבעי. האם הם גם "רעים" באופן מוחלט? את זה אנחנו לא תמיד יכולים לדעת באותו הרגע. אבל זה ממש בסדר להרגיש שהם רעים לנו.

ההודייה על הרעה כמו על הטובה אומרת בעצם, שאנחנו לא תמיד מבינים את המשמעות של הדברים ברגע שהם קורים. לפעמים קצת פספרקטיבה עוזרת לנו להבין את העולם ברובד יותר עמוק.

ולכן מטרת ההודיה היא לא להרגיש עזובים, נטושים ובודדים, שהגורל היכה בנו ועכשיו אנחנו פגועים. ההודיה עוזרת לנו לומר לעצמנו: קרה משהו. הוא לא נעים. ויחד עם זאת, יש בורא לעולם, והוא יודע לכוון את הדברים וגם ללמד אותנו להתמודד ולהתגבר.

אתה מאוד צודק שבמקביל בהחלט אפשר ורצוי להתפלל, לבקש, וגם לנקוט פעולות מעשיות כדי להתמודד. ופעולה כזאת היא באמת לפנות, לשתף, להתייעץ, לפרוק, לספר מה קרה ואיך אתה מרגיש. זה יכול מאוד לעזור.

אתה מאוד מוזמן לדבר איתנו, בשאלה חדשה ומפורטת כאן באתר (makshivim.org.il/ask-away), או בווטסאפ שלנו (052-468-3927), או במוקד הטלפוני: כוכבית 8298. נשמח לדבר איתך ולחשוב ביחד איך מתגברים ומרגישים יותר טוב.

שנה טובה!

אוהד

מוקד חברים מקשיבים