נכנסתי לכנסייה בתור מוזיאון - איך לעשות תשובה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/09/22 05:19 יא באלול התשפב

שאלה

שלום וברכה, לפני כמה שנים, במסגרת טיול עם חברים, נכנסנו אני וחבר לכנסייה כמו שנכנסים למוזיאון. באותו זמן היה גם את הטקס עם הקטורת שלהם. מבחינתי, זה היה כמו להיות במוזיאון ולהיפך, זה רק הראה כמה הגויים טועים והיהדות היא הדבר האמיתי. אני כמובן מתחרט על כניסתי לשם כי הבנתי שאסור להיכנס לכנסיות. האם יש לעשות עוד בנידון מעבר לחרטה, וידוי וקבלה לעתיד?

תשובה

שלום לך.

ברור שיש חשיבות להסתכלות האישית שלך על הסיטואציה.

עצם זה שאתה אמר שזה היה כדי להוכיח שהיהדות היא אמת, זה חלק ממנגנון שלנו שבא להגן על המקום שלנו, על הערכים שלנו.

הזעזוע הזה, גם אם זה בוודאי מה שרצית לדעת שהיהדות היא אמת, גם הובילה ממש לתהליך התשובה (עם הידיעה שזה היה לא בסדר).

השאלה אם יש משהו מעבר לזה לעשות היא שאלה נכונה.

היא נכונה כי יש ענין לא רק בתהליך התשובה שיש בה המון סור מרע, אלא גם מצד הבקשה לעשות טוב.

היא נכונה, ואני אומר את זה כהשערה, שייתכן ואתה גם מרגיש שבשבילך זה לא מספיק עדין.

כך או כך, אני לא יכול לקבוע מה צריך לעשות, אלא מה בעיני ראוי לעשות.

מה שראוי לעשות זה לבחור להוסיף אמונה בעולם אצלך ובסביבה שלך.

זה יכול להיות לימוד עצמי, לימוד בחברותא, פתיחת שיעור – דווקא בענייני אמונה.

מה אתה חושב על זה?

נתנאל