לימודים אקדמיים במכללה מעורבת - מותר?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 12/09/22 13:13 טז באלול התשפב

שאלה

שלום, האם מותר לי ללמוד במכללה מעורבת? אני רוצה ללמוד תואר והמכללה קרובה אליי , יש מכללה עם לימודים בהפרדה אבל שם אני כרגע לא עומדת בתנאי הקבלה ואצטרך לשפר ציונים ולדחות את הלימודים לפחות בשנה והמכללה מאוד רחוקה ומבחינה כלכלית אין לי אפשרות לשלם גם על מעונות או דירה.

כמובן שאני לא אשתתף באירועי חברה שלא מתאימים, רוצה ללכת נטו בשביל להוציא תואר

תשובה

שלום לך

בעצם הלימוד במכללה מעורבת אין בו איסור, ומן הסתם את יודעת שישנם עשרות אלפי אנשים דתיים הלומדים במקומות מעורבים.

יחד עם זה, הלימודים במקומות כאלו עלולים להביא את האדם לנסיונות כאלה ואחרים, וככלל אנו יודעים שעל האדם להשתדל שלא לבוא לידי נסיון. ישנם אנשים החזקים באמונתם ואפילו במקומות כאלו אין כלל חשש שיושפעו לרעה, אולם לא תמיד יודע להגיד בצורה טובה - עד כמה הוא חזק באמונתו

אנחנו חושבים שכדאי שתפני למישהי קרובה אלייך, המכירה אותך ושאת סומכת עליה, ותחשבי איתה ביחד - האם באמת יהיה לך טוב ללמוד שם, ואם באמת תגיעו ביחד למסקנה - כמו שאת כותבת שהמכללה תהיה עבורך אך ורק מקום לימודים, אז בהחלט מותר לך ללכת לשם.

מוזמנת להמשיך לשאול ולעדכן אותנו, גם בטלפון ובווטסאפ.

בהצלחה רבה

טוביה