האם מותר בשבת לטלטל הכול כשיש עירוב?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 31/08/22 02:09 ד באלול התשפב

שאלה

שלום,

1. במקום בו יש עירוב - האם מותר בשבת לטלטל הכול? או שרק דברים החיוניים לך למהלך יציאתך החוצה?

2. במקום בו אין עירוב - האם מותר לטלטל חפצים מחוץ לבית אל תוך הבית? למשל אם מצאת משהו (כמובן לא מוקצה).

בברכה

תשובה

שלום רב ויישר כח על השאלה

דיני הוצאה הם רבים ומסועפים, וגם השאלה נשאלה באופן כללי, אז אני אענה באופן כללי, וכמובן - לשם בירורים מעשיים צריך לברר כל מקרה לגופו.

במקום בו יש עירוב - מותר בשבת לטלטל הכל, כמובן - בלבד שהחפץ אינו מוקצה

במקום בו אין עירוב, אסור לטלטל חפצים מחוץ הבית אל תוך הבית, אלא אם יש חצר מסביב לבית המוקפת בגדר בכל כיוון ואין משפחות אחרות הגרות באותה חצר.

כמו כן, בבנין בו גרים כמה משפחות, אסור לטלטל מהבית לחדר המדרגות ללא עירוב.

בהצלחה רבה

טוביה