האם אני אבוד בעקבות העבר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/11/22 07:48 ז בחשון התשפג

שאלה

שלום וברכה

מלפני שנה בערך התחלתי להתחזק עם הרבה ירידות ועליות בדרך אבל העבר שלי מציק לי, עשיתי את כל העבירות שאפשר לעשות

לשכב עם גויה

זרע לבטלה

גניבות

לשון הרע(שיימינג)

שבת מחלל

בנוסף כחולה OCD(מחשבות אובסיסיביות שמכניסות לחרדה) היו עולים לי בראש על ידי היצר הרע כל מיני קללות וגסויות על בורא עולם שלא רציתי בהן בכלל ואני לא יודע מאיפה זה הגיע נלחמתי בזה ברמה כזאת שבסוף זה טימטם אותי והכנסתי את עצמי לאישפוז פסיכיאטרי

עד היום סובל ממחשבות רעות כאלה פה ושם ולא יודע למה זה מגיע לי כי אני לא מעוניין בהם

מה דעתו של הרב? האם אני אבוד?

תשובה

שלום וברכה

אין אדם אבוד.

אין מושג כזה.

בכלל.

כל התורה כולה מלמדת אותנו על כך שניתן לסובב את הספינה של עצמנו, להיכנס לעולם של תשובה ושל תיקון, לצעוד בשערים שהקב"ה פותח בפנינו, ולהפוך את הזדונות שלנו לזכויות גדולות.

איך עושים זאת ? פותחים בתיקון עבירות שבין אדם לחבירו, מתקנים ומתנצלים אם צריך, מפייסים ומתחברים מחדש, ויוצרים תשתית בסיסית של קיום ראוי.

ממשיכים על ידי עזיבת החטא, קבלה לעתיד, וודוי בפני הקב"ה, ומציאת דברים שמעתה והלאה עושים איתם דברים טובים בכיוון ההפוך.

לא נשברים מהתפרצויות בעולם המחשבות. הן באות לא בשליטתנו, ובעיקר כשיש OCD ברקע. מזמינים את המחשבות האלה לתהליך של התיקון והשינוי, ואט אט זה קורה.

עולם שלם פתוח בפניך. אופק עצום של הליכה בדרך הראויה והנכונה.

לא אבוד כי אם להפך: יכולת להתקדם.

כל טוב ויישר כוח