לג י השקעה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 10/11/22 23:18 טז בחשון התשפג

שאלה

אז ככה חבר נתן לי כסף שהשקיע עבורו באיזה שהוא השקעה ובסוף התקופה של השקעה נעשה חלוקות רוווחים

עכשיו מה שבעצם קרה זה ככה, קיבלתי את הכסף שבוע לפני שהייתי אמור להכניס להשקעה אז אמרתי לעצמי אני בנתיים יכנס להשקעה אחרת שלא קשורה לחבר עד שבוע הבא ואני בעצם יקח אחריות על הכסף זאת אומרת שעם חלילה יקרה משהו לכסף שלו אני מוכן לקחת את זה על עצמי ולהחזיר את הכסף!

עכשיו השאלה שלי היא כזאת נגיד ועשיתי רווח אני מחיוב לפי הלכה לתת לו אחוזים?

כי בסופו של דבר לקחתי ‏כביכול ‏הלוואה מהכסף שהוא נתן לי והשתמשתי בוא וכשיגיע התאריך שבוא אני צריך להשקיע את הכסף ‏בהשקעה שהוא ביקש ממני אז אז אני יעשה את זה בסכום שהוא ביקש לא שקל אחד פחות?

תשובה

שלום לך,

אינני יודע אם טוב המעשה שעשית והיה רצוי שתשאל את החבר האם הוא מסכים שתשתמש בכסף באותו שבוע.

בכל אופן לאחר עיון רב, אינך צריך לשלם לו חלק ברווחים, בעיקר כיון שקבלת על עצמך את האחריות המוחלטת לכסף במשך זמן זה.

בברכה דוד לוי