צבא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/11/22 10:21 ח בחשון התשפג

שאלה

שלום הרב מה שלומך

קוראים לי עדי אליאס ואני בצבא

עכשיו רקע לפני הייתי בשירות לאומי אבל בגלל ששאלו אותי למה לא הלכתי לצבא הרגשתי ממש רע עם זה והחלטתי לבטל את הפטור ולהתגייס . אני כבר חודשיים בצבא וכל הזמן הזה אני מרגישה שאני מתרחקת מהדת יותר ויותר ושזה מתחיל לפגוע בי ורציתי לדעת אם אפשרי לצאת מהצבא שוב על רקע דתי ומה אפשר לעשות על מנת לקדם את זה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הרגשתך נכונה וגדולי ישראל אמרו שההשתתפות היחידה לבת זה במסגרת שרות לאומי ולא במסגרת צבאית, וגדולים דברי חכמים. בכל אופן למעמדך האישי מאד קשה כעת המצב, אבל כדאי לפנות לרכזת שהייתה לך בשירות לאומי שתפעל בנושא, וייתכן שכדאי גם לפנות לח"כ בצלאל סמוטריץ' / אבי מעוז/ אריה דרעי שיתכן שיוכלו להפעיל השפעה פוליטית בנושא.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ