התייחסות ליתום

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 01/11/22 12:35 ז בחשון התשפג

שאלה

אחי הקטן (בן עשר) לומד בבית ספר באותה כיתה עם ילד יתום...הילד עושה הרבה בעיות ומציק לאחי ובפעם האחרונה אפילו הרביץ לו ואחי למרות שהוא הרבה יותר חזק ממנו הוא מרחם עליו ומשתדל לא להחזיר.. רציתי לשאול מה צריך להיות היחס בכללי למקרה כזה?איך אמורים להתייחס לילדים במצב כזה ואיך להתנהג איתם...אני יודע שהרי יש הרבה מאוד אזכרות על גר יתום ואלמנה בתורה אך מצד שני יש אנשים שממש סובלים ממנו על בסיס יומיומי...תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה,

מצד אחד זה ברור שצריך להפסיק את ההצקות לאחיך, הנעשות ע"י אותו ילד יתום.

בגלל הרגישות הגדולה של התורה ושלנו למצבו של היתום, צריך לעשות את זה בחכמה ובזהירות רבה, על מנת שלא לפגוע ביתום, או במשפחתו.

אוליי כדאי לחשוב לערב בסיפור צד שלישי, שהוא בקשר טוב עם היתום ואתכם...

בשורות טובות