שירות קרבי מול כיבוד הורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/11/22 15:52 ז בחשון התשפג

שאלה

שלום רב.

אמא שלי מתנגדת בתוקף לעובדה שאשרת כלוחם בצהל

עד לרמה שלא מוכנה לשמוע על כך והבשורה גורמת לה לחרדות

אני אוהב את אמא שלי אהבה עצומה ומקפיד לכבד אותה בכל פרט ופרט, אבל כעת מדובר בבחירות שלי לגבי העתיד שלי.

השאלה שלי היא האם אני צריך לבטל את דעתי בנושא הזה מפאת כיבוד אב ואם או שבמקרה כזה הדין הוא אחר.

תודה מראש

נ.ב אשמח לקבל את מקור הפסיקה

תשובה

בסד

שלום וברכה

על פי דין תורה אין בכך כבוד אם ואין חובה הלכתית לשמוע בקול אב או אם בדברים שאינם שייכים להם (עיין רמ"א יו"ד סוף סי רמ). אולם אם זה גורם צער גדול הדבר לא ראוי ויש להתחשב בכך. אולי תתחיל שרות לא קרבי ואח"כ תעבור לקרבי יתר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ